Banner2

Διαφήμιση

Σύντομα Νέα

Απογευματινή Εκδήλωση - Κοπή της πίτας

Αγαπητά Μέλη, 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής έχει την τιμή να σας προσκαλέσει, σε απογευματινή εκδήλωση με θέμα "Πρωτοχρονιάτικη πίτα και έλεγχος". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18:30 στο

"Hard Rock Cafe Athens".

Διεύθυνση: Αδριανού 52, Αθήνα (πίσω απο τον σταθμό του Μετρό Μοναστηράκι).
Ηλεκτρονικό Sitehttps://www.hardrock.com/cafes/athens/

Ελάτε να γιορτάσουμε, να ανταλλάξουμε ευχές και νέα και να χαλαρώσουμε παρέα.
Στην πίτα θα κάνουν παρέα finger food, ποτά και δώρα.

Για την καλύτερη οργάνωση, παρακαλούμε όπως επιβεβαιώσετε την παρουσία σας μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@isaca.gr

 Με εκτίμηση,

ISACA Athens Chapter

ISACA
Digital Forensics: Experience from Real Incidents PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ΙΕΣΠ) σε συνεργασία με τo το Διεθνές Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων - (ISC)² Hellenic Chapter διοργανώνουν για πρώτη φορά από κοινού απογευματινή εκπαιδευτική εκδήλωση την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:30, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου, με θέμα:

“Digital Forensics: Experience from Real Incidents” 

Η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί για τις 17:00 και η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλα τα μέλη και των δύο σωματείων. Μπορείτε να βρείτε στη συνέχεια τα θέματα της εν λόγω εκπαιδευτικής εκδήλωσης καθώς και τους εισηγητές που θα τα παρουσιάσουν:

  • “Hunting the Armada Collective: the modern face of DDoS” από τον Δρ. Κωνσταντίνο Παπαπαναγιώτου, Information Security Sales Manager, OTE
  • “Digital Forensics the Technical Perspective” από τον Ανάργυρο Χρυσάνθου, Πληροφορικό Ελεγκτή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 
  • “Digital Forensics the Legal Perspective” από τον Δρ. Δημήτρη Ζωγραφόπουλο, Δικηγόρο, Ειδικό Επιστήμονα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στη διεύθυνση http://goo.gl/forms/RuKJZctvJb6JgbdH3  προκειμένου να διευκολύνετε τον προγραμματισμό μας. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση της εκδήλωσης  εδώ.

 
Πρότυπα COBIT 5 for Mobile και IIA CBOK2015 PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ΙΕΣΠ) σε συνεργασία με τo Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΕΙΕΕ) διοργάνωσαν εκπαιδευτική εκδήλωση την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου με θέμα:

 "Πρότυπα COBIT 5 for Mobile και IIA CBOK2015"

Η εκδήλωση περιλάμβανε τις παρακάτω δύο ενότητες:

Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης μπορούν να ανακτηθούν από τους παραπάνω υπερσυνδέσμους, ενώ μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση της εκδήλωσης εδώ.

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ΙΕΣΠ) σε συνεργασία με τo Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΕΙΕΕ) διοργανώνουν εκπαιδευτική εκδήλωση την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου με θέμα:

 

«Πρότυπα COBIT 5 for Mobile και IIA CBOK2015»

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις παρακάτω δύο ενότητες:

Ενότητα 1η - Enhancing Mobile Device Security using COBIT 5: A Management Perspective

Σύνοψη: Οι φορητές υπολογιστικές συσκευές (mobile computing devices) έχουν μπει πλέον δυναμικά στην καθημερινότητά μας και έχουν μεταμορφώσει τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική μας ζωή. Ήδη, διαθέτουμε τη δυνατότητα να εργαστούμε οποτεδήποτε και από οπουδήποτε αρκεί να διαθέτουμε κινητό τηλέφωνο ή tablet και σύνδεση Internet. Από την άλλη μεριά, οι σημερινές δυνατότητες των εν λόγω συσκευών έχουν καταστήσει δυνατή την κατάργηση των PCs και των laptops για τις περισσότερες από τις καθημερινές μας εργασίες. Η παρουσίαση θα εστιαστεί στην ανάδειξη των κινδύνων που προκύπτουν από τη χρήση φορητών υπολογιστικών συσκευών καθώς και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση ζητημάτων ασφάλειας με βάση το πρότυπο COBIT 5.

 

Εισηγητής της ενότητας αυτής είναι ο Παναγιώτης Δρούκας, CISA, CRISC, CGEIT Επιθεωρητής Συστημάτων Πληροφορικής στην Τράπεζα της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του ΙΕΣΠ.

 

Ενότητα 2η – Νέα πρότυπα Εσωτερικού Ελέγχου και CBOK2015: που πηγαίνει το επάγγελμα? 

 
Το Cloud και ο Εσωτερικός Ελεγκτής PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ISACA Athens Chapter) σε συνεργασία με τo Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (Hellenic IIA) διοργανώνουν εκπαιδευτική εκδήλωση τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου με θέμα: 

"Το Cloud και ο Εσωτερικός Ελεγκτής"

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις παρακάτω δύο ενότητες:

  • Cloud Computing Challenges for Internal Auditors. Εισηγητής της ενότητας αυτής είναι ο Δρ. Θεόδωρος Στεργίου, CISM, Cloud Security Officer της Intracom Telecom.
  • Προσωπικά δεδομένα στο Cloud: προϋποθέσεις νομικής ασφάλειας. Εισηγητής της ενότητας αυτής είναι η Μίνα Ζούλοβιτς, δικηγόρος, συνεταίρος στο δικηγορικό γραφείο Φιλοθεϊδης & Συνεταίροι.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στη διεύθυνση http://goo.gl/forms/7Ky82iglqW προκειμένου να διευκολύνετε τον προγραμματισμό μας. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση της εκδήλωσης  εδώ.

 
When Security turned into Cybersecurity: The ISACA vision PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ISACA Athens Chapter) διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδήλωση την Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου, με θέμα:

 “When Security turned into Cybersecurity: The ISACA vision”

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ramsés Gallego, CISM, CGEIT, CCSK, CISSP, SCPM, Six  Sigma Black Belt. Ο κ. Gallego είναι ISACA International Vice President, Member of ISACA’s Audit Committee, ISACA Barcelona Chapter President και Σύμβουλος Στρατηγικής και Ασφάλειας της Dell Software. Έχει πάνω από 15 έτη εμπειρίας στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από τους παρακάτω υπερσυνδέσμους μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση καθώς και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

 
ENISA Threat Landscape: Method, Process and Knowledge on Threat Analysis PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ISACA Athens Chapter) διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδήλωση την Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου, με θέμα:

 “ENISA Threat Landscape: Method, Process and Knowledge on Threat Analysis”

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Λούις Μαρίνος, Senior Expert in Risk Management, ENISA. Από τους παρακάτω υπερσυνδέσμους μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση καθώς και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 13